Back to All Events

Paasviering David Hulsbergen

Pasen – Pascha

Pascha betekend voorbijgaan, het Pascha werd ingesteld, toen de Israëlieten uit Egypte trokken, Pascha – voorbijgaan – gaat over de engel van de dood die de huizen van de Israëlieten voorbij gaat omdat ze het bloed van een geslacht lam van ongeveer een jaar oud aan hun deurposten hebben gesmeerd, de eerst geboren kinderen en dieren van de Egyptenaren werden gedood, maar die van de Israëlieten niet, hierdoor liet de Farao, de koning van Egypte de Joden gaan en trokken ze met rijke buit Egypte uit – de zogenaamde Exodus (uittocht) zoals het bloed van het lam de Israëlitische kinderen redde van de dood zo heeft het bloed van de Here Jezus ons gered van onze zonden en onze ziekten en ons eeuwig leven gegeven. Wij vieren met Pasen dat Jezus Christus uit de dood is opgestaan en zo heeft overwonnen over de dood en het dodenrijk, waardoor wij eeuwig leven hebben gekregen.

leegGraf.jpg
Earlier Event: April 19
Goede vrijdag Roy / Wouter
Later Event: April 24
Kring avond